nwa logo6

header zebra

Subsidie mogelijkheid

Onlangs publiceerde NWO de call ‘Innovatieve projecten in routes’ die de mogelijkheid biedt om subsidie aan te vragen voor innovatieve projecten binnen NWA-routes. De beoogde projecten richten zich op een vernieuwend idee, bevordering van benutting van bestaande kennis of synthese van bestaande kennis. Voor verdere informatie zie de call for proposals. Vanuit de NWA-route “Op weg naar veerkrachtige samenlevingen” zullen 2 à 3 projecten geselecteerd worden met een totale waarde van maximaal €300.00. Projecten kunnen tussen €50.000 en €150.000 financiering aanvragen en duren maximaal 24 maanden. Enkel de aanvragers van projecten die geselecteerd zijn vanuit de route krijgen de mogelijkheid om tot 12 september 2024 14.00 een aanvraag in te dienen bij NWO.

Voor deze projecten is door de boegbeelden van de route ‘Op weg naar veerkrachtige samenlevingen’, Ton Wilthagen en Joris Rijbroek, een nadere focus bepaald. Hieronder leest u verdere toelichting op de focus en de selectieprocedure die de route toepast. De deadline om deel te nemen aan de call binnen de route “op weg naar veerkrachtige samenlevingen” is 14 juni 2024. Neem contact op met de route voor een aanvraagformulier.

Nieuw NWA-onderzoeksproject ‘Keeping society together' van start 

Hoe kunnen politici in uitzonderlijke crisistijden hun beleid communiceren zodat dit als legitiem wordt beschouwd door burgers? Welke invloed heeft de Coronacrisis op het beloning van top managers? En welke strategieën ontwikkelen gemarginaliseerde jongeren om hun kwetsbaarheid in de huidige pandemie te verkleinen?  

Veerkracht in een geïnfecteerde samenleving

Veerkracht is het vermogen om op een schok te anticiperen, om te herstellen en terug te keren naar de normale toestand. Maar we zijn ook in staat om als maatschappij uiteindelijk sterker en beter te worden, zelfs van een uitzonderlijke crisis als gevolg van de corona-uitbraak.

17 April 2020: NWA-route VZS Matchmaking event (uitgesteld)

Door de huidige ontwikkelingen rond COVID19 wordt dit matchmaking event uitgesteld. Zodra er een nieuwe datum is gepland zullen we dit ook op de website aankondigen.

5 Maart 2020: NWA Matchmaking event Preparing for superdiversity

Op 5 maart 2020 wordt binnen de NWA route Op weg naar Veerkrachtige Samenlevingen een matchmaking georganiseerd rondom "Preparing for superdiversity".

Startimpuls JOIN op bezoek bij Minister van Engelshoven

Een delegatie van de startimpuls JOIN is op maandag 3 juni op bezoek geweest bij Minister van Engelshoven (ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) in Den Haag.